Как излекувахме кариес без зъболекарска намеса

zdravi_zabiТъй като останахме трогнати от историята на наши потребители, решихме да я публикуваме и тук, филмчетата линкнати в края на разказа са изключително интересни и поучителни, горещо ги препоръчваме:

Оздравял кариес – възможно ли е това? Толкова невероятно ли звучи?

Когато Хипократ е казал: „И нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство – вашата храна”, той е имал впредвид точно това, буквално – „Нека храната да бъде лекарството за вашата болест!”

Толкова дълбоки корени са пуснали някои убеждения в нашето съзнание, че ние често отказваме да приемем очевидните истини и предпочитаме да робуваме на догми.

Може ли кариес да оздравее без зъболекарска намеса?

Пломбите ли са единствената алтернатива за развалените ни зъби?

Чуйте нашата история и преценете сами:

На около 20-24 месечна възраст, по зъбите на Самуил започнаха да се появяват петна, а самият им цвят започна да се променя – да покафеняват, особено по краищата.

Заведохме го на зъболекар, който установи начални кариеси по предните зъби. Каза, че било генетично и трудно може да се промени нещо. И наистина, баща ми на 40 години е бил със зъбни протези, аз съм на същото положение, жена ми също има лоши зъби и протези.

Ние все пак решихме да направим нещо. За щастие тогава попаднах на изследванията на д-р Уестън Прайс и последвах препоръките му. Закупихме машина за домашно производство на кълнове и започнахме да даваме на Самуил всеки ден салата от поникнал слънчоглед и люцерна, омега комплекс (ленено олио), ядки и козе сирене.
bezkaries-1
След 8 месеца месеца петната изчезнаха и зъбите станаха отново бели!

Флуорирана вода или препарати не сме ползвали, пием само изворна. Детето не консумира месо и захарни изделия.

Ние излекувахме сина си от начална форма на кариес само и единствено с правилна диета. Случаят беше засвидетелстван от специалист, който го прегледа преди и след „лечението”. Той самият бе удивен и каза, че такъв случай не е имал в практиката си.
bezkaries-2
Няколко думи за Уестън Прайс: книгата му “Nutrition and Physical Degeneration” е мащабно (вероятно най-голямото досега) проучване на зъбното здраве всред различни нации, подробно документирано със снимки, статистики. В нея има реални решения за лекуване на кариеса.д-р Уестън Прайс, лекар и зъболекар е обиколил голяма част от света и е изследвал зъбите на различни изолирани общности. Живял е в планински селища в Швейцария, сред ескимосите, индианците, австралийските аборигени, различни африкански племена, в Перу и къде ли не още.

Изследванията на зъбите им дават удивителни, фантастични резултати — кариесът сред тези хора, независимо дали са швейцарци, ескимоси или африканци, е ПОД 1%! Там кариесът е изключение, докато а при нас е рядкост да намериш здрав човек без кариеси. И това, забележете, са хора, които НЕ ходят на зъболекар, ядат скорбяла и сладко, НЕ си мият зъбите, не дъвчат Орбит и не пият флуорид!!!

Според общоприетите разбирания за кариеса, зъбите на тези хора отдавна трябва да са изгнили. При все това, можете да ги видите на снимките в книгата му – най-хубавите и здрави зъби, които някога съм виждал. Не само нямат кариес, но и зъбите им остават здрави до дълбока старост!

Изследванията му показват, че храненето на тези здрави хора варира — някои се хранят с растителна, други с животинска храна. Но общото между тях е, че живеят природосъобразно, храната им е в естествен вид и е добита в района в който живеят. Наблюденията му също така показват, че в мига в който тези здрави хора се докоснат до западните рафинирани храни и беразборен начин на хранене, зъбите им катастрофално се развалят (снимките са потресаващи).

В крайна сметка той заключава, че липсата на важни минерални съставки и витамини в съвременните рафинирани/консервивани храни и небалансираното хранене са причина за физически деформации и разваляне на зъбите.

Неговите изследвания показват и още един удивителен факт — зъбите се лекуват с правилна диета. Да, кариесите изчезват, гниенето престава. Но това никой зъболекар няма да ви го каже…

Във връзка с това ви предлагам да гледате няколко филмчета представящи изследванията му, истинската причина за кариеса и как да го лекуваме:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GgGCXVcMud4&feature=gv&hl=en[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QkXDyN5S7ks&feature=gv&hl=en[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ou85UD4qVbE&feature=gv&hl=en[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=McLg2yXWwTA&feature=gv&hl=en[/youtube]

Прочетете и ТАЗИ статия, в която е описан още по-драстичен случай на излекуване на момиче, което е било на път да загуби всичките си зъби.

Източник: http://blog.zepir.com/